Mer enn 100 påståtte pluss tokenkriminelle ble pågrepet

Standard

EB3coins Ponzi-ordningen? Mistenkte arrestert i påstått kryptert svindel i India

Kina har arrestert mer enn 100 separate individer som kan ha deltatt i Plus Token-svindelen som resulterte i mer enn 1 milliard dollar i stjålne kryptomidler.

Plustoken er et av de største Ponzi-ordningene

Opprinnelig med base i Sør-Korea, ble Plus Token designet for å være en “høyavkastning” investeringsplan som angivelig tilbød enorme midler for alle som deltok. Så mye som 18 prosent avkastning ble lovet til investorer fra både Sør-Korea og Kina gitt at de var villige til å lagre cryptocurrencies som bitcoin, Ethereum og EOS hos firmaet.

I tillegg vil alle som hadde med seg andre kunder for å delta i planen motta store provisjonsbetalinger, noe som resulterte i et av de største Ponzi-ordningene Bitcoin Up plassen har blitt kjent med.

At selskapet lovet enorm avkastning, burde ha vært et massivt rødt flagg for alle involverte. Ingen kan love avkastning av noe slag i investeringsverdenen, mye mindre med krypto. Digitale valutaer har vist seg å være ekstremt ustabile, og selv om det absolutt er mulig å oppnå store beløp over natten takket være denne volatiliteten, er det enda mer sannsynlig å tape store beløp.

Dette har skjedd gang på gang, det største eksemplet var fra 2017 til 2018, da bitcoin falt fra hele tiden på hele 20 000 dollar til et lavt nivå på rundt 3500 dollar i løpet av 11 korte måneder.

Likevel ser det ut som tanken på å bli rik raskt er vanskelig for noen å motstå, noe som forklarer hvorfor svindel som Plus Token fremdeles er så fremtredende på kryptområdet. I 2019 utførte Plus Token noe av en exit-svindel. Cirka 3- $ 6 milliarder dollar i bitcoin og diverse kryptofond ble hentet fra over fire millioner brukere, som våknet en dag og plutselig hadde problemer med å få tilgang til pengene sine.

Etter nyheter om at selskapet hadde lagt ned og potensielt delt med midlene på slep, så polititjenestemenn og andre medlemmer av lokal rettshåndhevelse seg om å jobbe lange timer for å prøve å finne de skyldige. Bare seks mistenkte ble arrestert eller satt i varetekt i fjor, selv om det tallet nå er steget til mer enn 100 etter hvert som resten av puslespillene er plassert sammen.

Kan pengene bli funnet?

Mens de kriminelle kan ha kommet under sperre, vil det å finne de tapte eller stjålne midlene være en helt annen historie, og sannsynligvis mye vanskeligere å spikre. Så mange som 6000 separate crypto-lommebokadresser har blitt brukt til å skjule de stjålne midlene, selv om forskere hevder at de er i nærheten av å dechiffrere hvor alle pengene har gått.

Fortsatt er situasjoner som disse vanlige på kryptområdet, med den siste som involverer Twitter og noen veldig høyprofilerte kontoer. Hackere gikk ut med omtrent 121.000 dollar i BTC-midler fra intetanende brukere etter å ha lovet å doble uansett hva pengene ble sendt.